ویژگیهای ژئوگرید:
ژئوگرید (Geogrid) یکی از انواع ژئوسینتتیکها (Geosynthetics) است که به صورت شبکه ای از نوارهای پلیمری متصل به هم تولید می شود. چشمه ها (Apertures) به معنی فضای بین نوارهای عرضی و طولی، استحکام نوارها و همچنین استحکام نواحی جوش از فاکتور های اصلی تعیین کننده کیفیت ژئوگرید هستند. وظیفه اصلی چشمه ها که ابعاد آنها بین ۱۰ تا۱۰۰ میلیمتر متغیر است، برقراری ارتباط بین لایه های بالا و پایین خاک و قفل شدگی ژئوگرید در خاک است. نوارها از مواد پلیمری مختلفی نظیر پلی پروپیلن، پلی اتیلن و الیاف مقاوم پلی استر تولید می شوند و نحوه عبور دادن و یا اتصال نوارهای پلیمری به یکدیگر در نقاط پیوند و یا گره ها متفاوت است.
استفاده از ژئوگرید در موارد مذکور در بالا مزایایی نظیر تسلیح خاک با هزینه مقرون به صرفه در مقایسه با روش های مشابه، قابلیت تطابق با شرایط نامناسب توپوگرافی زمین و افزایش باربری بسترهای طبیعی را دارد. استفاده از ژئوگرید ها در زیر سازی جاده ها، باعث بهبود عملکرد لایه شن استفاده شده روی خاک های نرم و ضعیف و در نتیجه کاهش ضخامت لایه شن و یا افزایش طول عمر پوشش نهایی ( آسفالت، بتن و …) خواهد شد.
ژئوگریدها به دلیل مقاومت کششی بالا و قفل شدگی (Interlocking) مناسب در خاک، در تقویت و تسلیح لایه های خاکریز، بستر خاکی و سایر مصالح ژئوتکنیکی مورد استفاده قرار می گیرد. در مناطقی که خاک اشباع و یا نمدار است، یک لایه ژئوتکستایل نیز بین نوارهای عرضی و طولی قرار می گیرد. کاربردهای اصلی ژئوگرید به شرح زیر است.
- کنترل فرسایش خاک
- تقویت دیواره های خاکی با شیب تند
- ساخت دیوار حائل
- تقویت و زیر سازی بزرگراه ها و ریل راه آهن
- تثبیت خاک، جداسازی و فیلتراسیون
- تقویت فونداسیون جاده و ترانشه خط لوله
-
-
کمبوگرید
-
- موارد استفاده:
- تثبیت خاک، جداسازی و فیلتراسیون
- تقویت فونداسیون جاده و ترانشه خط لوله